Historie

In het jaar 1909 neemt  Jan van Dam (1877-1938) de hout- en kalkloods over nabij de Vlietebrug te Ottoland. 

Zijn zoon Wouter Marinus (1912-1979) treedt in zijn voetsporen en zet het bedrijf in Ottoland voort.  Wout richt zich vanaf eind jaren vijftig zich meer op heiwerken.

Tot het eind jaren zestig wordt er voornamelijk geheid met de Hollandse heistelling, waarbij met meerdere personen het heiblok omhoog gehesen werd en op commando van de heibaas het blok moest vallen.

Vanaf eind jaren zestig wordt er vrijwel uitsluitend heiwerk uitgevoerd.

Zoon Jan van Dam (*1939) van Wout komt in dienst bij zijn vader. In 1966 wordt het bedrijf omgezet naar een NV. Jan junior wordt medevennoot.

In januari 2001 neemt de vierde generatie, achterkleinzoon van de oprichter, Wouter Marinus van Dam (*1968) het roer over en na ruim honderd jaar na startdatum werd de naam Aannemings- en Heibedrijf Van Dam b.v. Ottoland.

Eén van de eerste daden van Wouter is de aanschaf van een volledig nieuwe machine, in maart 2001.

Een flinke aanschaf in de beginfase van  Wouter.  Een Junttan PM 20LC. Heel bijzonder om deze machine tijdens de fabricage in Finland te kunnen bezichtigen. (zie foto’s onder het kopje projecten) 

In augustus 2020 is wederom geïnvesteerd in een geheel nieuwe machine, de Junttan PMx22. Aan de komst van deze kraan hebben wij een feestelijk tintje gegeven. In de loop der jaren hebben wij ervaren dat niet alles vanzelfsprekend is en daarom zijn we enorm trots dat deze machine aan ons toebehoort!